Sidor

söndag 20 november 2011

Dagen i bilder

Igår kom kennelkonsulenten på besök, vilket var lika trevligt som varje gång han kommer (ungefär en gång vart tredje år till varje aktiv uppfödare). Han hade fikat vid besöket före oss och hoppade över kaffe, men det blev trots det ett långt och gemytligt samtal. Han blev oerhört förtjust i Mozes och sa att det var en av de absolut trevligaste labradorer han har träffat (jag håller med!).


Idag kom mamma kom för att kolla på valparna (nya bilder på dem finns i föregående blogginlägg). Jag bjöd på ekologisk hemgjord vaniljglass med bitar av både pepparkaka och pepparkaksdeg och egengjord glöggsås. Jag tycker det var ljuvligt gott och tror att mamma också tyckte det. Klara-Fina tyckte det var sådär.
Half baked pepparkaksglass med glöggsås
Vi har gjort fågelmat till mammas fåglar. I Buskelund kan vi inte ha någon fågelmat, vi har alldeles för många katter som är sugna på lite flygande extramat. Dessutom menar grannarna att det kommer hit råttor varje år någon sätter ut mat till fåglarna och råttor hoppar jag gärna över. Men mamma älskar fåglar och har hur många som helst. På vintern är hon ute och ger fåglarna mat, innan hundarna får mat och det säger väl allt? (Själv äter hon först efter att hundarna fått mat...)

Vi smälte ister och blandade i små plastglas med svarta solrosfrö och jordnötter. Därefter satte vi i band och lät dem kallna. När isten har stelnat klipper man bort plastglaset och så här fina blir de. 

Mat till fåglarna.


.
Klara-Fina gillade de nya miniatyrformarna.

Klara-Finas labrador
Äppellykta
Vinterströssel var väldigt populärt!
Och väldigt fint!
Pysseltjejen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar