Sidor

fredag 24 augusti 2012

Dyna

Åkte bort till sjukhuset i Karlskrona ned övernattningsväskan packad. Ingen frukost, inga smärtstinkande och mentalt inställd på operation.
Men en operation var det inte ens frågan om. Jag var inbokad på såromläggning hos en sköterska,som la om såret för att hindra läkage. I ärlighetens namn jobbar denna sköterska nästan uteslutande med såromläggning och räknas uppenbarligen som specialist. Inte för att verka föraktfull men jag trodde att när jag skulle träffa en specialist, så menade de en läkare. Jag trodde också de skulle bestämma huruvida jag skulle opereras eller inte idag. Men som sagt, jag var inte ens inbokad till en läkare.
Det är visserligen oerhört skönt att slippa läkage, det ska inte förnekas. Men jag tänker att det hade räckt att hon ringt min ordinarie sköterska och gett namnet på dynan som hon använde. Den dynan det enda som skiljer sig från hur mina vanliga sköterskor har lagt om såret. Dynan känns verkligen bra och jag är tacksam för den och för att jag släpper ha en blöja längs ryggslutet för att såret inte skulle läcka (vilket det ändå gjorde). Men ändå, de kunde bara mejlat eller ringt, så hade det varit löst.
Vad som händer nu? Jag har ingen aning. Sköterskan sa att jag absolut skulle räkna med några månader till med öppet blödande/vätskande sår och smärta. Några månader...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar