Sidor

fredag 3 augusti 2012

Arg som ett bi

Idag var mamma och jag ute med hundarna och lät dem bada vid en sjö. Vi hade glass och kaffe med oss, solen sken och hundarna njöt av simturen (Maja höll på med sina stenar, Mozes dök och Coco simmade). Mamma hade sin 10 vecckor gamla valp med sig och Lycka.
Mozes gick upp och rullade sig i gräset och valpen Stjärna ville förstås vara med. Helt plötsligt ser jag en geting sitta fast på Mozes och hur han försöker ta bort den och en tiondels sekund hör vi hur Stjärna vrålskriker. De måste hamnat rakt i ett jordgetingbo, för lilla lilla Stjärna var full med getingar. Mamma sprang upp och försökte få väck getingarna från Stjärna och själv sprang jag till Mozes och försökte få bort getingarna runt honom (de var många, men inte alls som Stjärna).
En annan kvinna längre bort vid sjökanten kom och hjälpte mamma, som vid det här laget själv var full med getingar. Vi lyckades ta oss upp till bilen där kortisinet fanns och tillsammans försökte vi få bort alla resterande getingar samt få i alla stuckna hundar rätt dos. Alla hade blivit stuckna utom Coco.
Sedan var det förstås full fart till veterinären. Stjärna hade en gadd kvar vid ena ögat, som började svullna upp, men annars verkade hon ok. För säkerhets skull fick hon en spruta kortison, liksom Mozes och Lycka. Allesammans fick också antihistamin för att dämpa svullnaderna. Vid det här laget hade Lyckas nos svullnat, Mozes hade ont i benet och mamma såg ut som en nåldyna. Maja som redan går på kortisonbehandling verkade dock ok och slapp sprutan (och Coco som inte blivit stucken slapp till och med att följa med in till veterinären).
Full uppmärksamhet på hundarna ett par dygn och vila ett par veckor blev ordinationen. Veterinären verkade säker på att alla ska klara sig, även lilla lilla Stjärna. Hundarna är trötta av all uppståndelse och antihistaminen. Mozes och Lycka visar tecken på att ha fortfarande ha lite ont. Mamma säger att det svider och sticker rätt ordentligt. Och Coco undrar förstås varför simturen tog slut redan efter en timmer...
Getingarna var verkligen envisa och arga, mamma hittade en levande geting som kröp inne i Lyckas päls hos veterinären. Otäckt!
Nu måste väl sommaren med alla dess plågor snart vara slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar