Sidor

lördag 14 april 2012

Recept på migränträning

Ta med 3 hundar av varierande ålder och erfarenhet, ett tennisrack och två bollar. Gå ut till en stor tungsprungen åker.

Sätt den yngsta hunden vid sidan och låt henne sitta/ligga där resten av tiden. Det är bra träning för en spökjagare.

Skjut iväg bollarna och variera vem av de två äldre som får ta dem. Exempelvis kan man skjuta iväg em dubbel, låta hanen hämta den första bollen och sedan skjuta iväg den igen och låta tiken hämta den. Sedan får hanen hämta  den andra bollen från dubblen. Variationerna är oändliga och man kan hela tiden höja svårighetsgraden. Se även till att variera längden på bollarna, från långt till jätte-jättelångt.

Eftersom det är migränträning måste man vara noga med att bara viska fram namnet på hunden som ska få hämta. Hundarna hör sina namn mycket tydligt och man stör inte spökjagaren i onödan och tar hänsyn till migränen. Inga andra kommandon behövs. Hundarna har sett bollarna och med en liten handvisning vet de vilken de ska ta. Om de inte minns markeringen har de inte markerat tillräckligt bra, men med tennisboll och tennisrack så händer inte det.

Behövs det kan man byta åker efter ett trettiotal bollar. Slutar gör man när ingen av hundarna orkar springa in.

På väg tillbaka släpper man spökjägaren så hon får rasta av sig. Sedan är det bara att krypa ner i sängen och låta migräntabletterna verka medan hundarna snarkar.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar