Sidor

torsdag 7 juni 2012

Mardröm

Idag på stranden hände något och Mozes blev rädd. Efter ett tag kom han och la sig hos mig och somnade. Gulligt tyckte jag. När jag såg att han dreglade insåg jag att något var fel och jag bestämde mig för att gå till bilen. Då föll Moz ihop och tappade medvetandet. Jag fick panik och försökte ringa efter hjälp, men mobilnätet var överbelastat i ett par långa minutrar. Jag fick tag på C som bor i närheten som slängde sig i bilen och kunde sitta hos Moz medan jag hämtade kortison i min bil. Ett hjälpsamt par kom springandes och hjälpte oss att bära Mozes till bilen och tog hand om alla mina saker. Vid det här laget hade Moz återfått medvetandet men låg i princip livlös.

Jourveterinären upptäckte att något var fel på hjärta (men det blev något bättre vid andra kontrollen) och vi var tvungna att åka ner till Helsingsborgs djursjukhus. En hemsk färd på över två timmar tog vid, men Moz blev lite piggare. Nere på djursjukhuset kunde han, instabilt, gå själv några meter. Hjärtfrekvensen var något låg och oregelbunden, kaliumhalten i blodet var bra liksom ekg. Däremot visade röntgen på ett eventuellt lungödem. Imorgon ska en specialist göra nytt ekg, ultraljuda hjärtat och därefter bestämma hur de ska gå vidare. Han ligger nu uppkopplad till en dator som mäter hjärtfrekvens och är under sträng bevakning. Han gick av egen kraft med sköterskan, men låg utslagen större delen av tiden.

De har ingen aning om det är ett primärt hjärtproblem eller om det orsakats av förgiftning eller (orm)bett. Men förhoppningsvis vet de mer imorgon.


Published with Blogger-droid v2.0.2

1 kommentar:

  1. Fy så otäckt. Hoppas att du idag får veta vad det är med honom och att han snart är frisk igen. Kram Annika

    SvaraRadera